Beste bezoeker,
Wiki.obdeventer.nl  gaat na bijna 10 jaar stoppen. Tot 1 januari kunt u alle inhoud nog raadplegen. Daarna niet meer. Afgezet tegen het gebruik neemt het actueel houden van de informatie te veel tijd in beslag. De afgelopen jaren zijn er flink wat online bronnen bijgekomen met dezelfde aandachtsgebieden. Vanaf 1 januari sturen we u automatisch door naar een pagina op de website van de Bibliotheek Deventer met een overzicht van websites en databanken met maatschappelijke en literaire dossiers/inhoud.
De Bibliotheek Deventer

Wiki.obdeventer.nl:Info

Uit Wiki.obdeventer.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

wiki.obdeventer.nl is een digitale bibliotheekkast van Deventer, een plek waar verzameld en gepubliceerd kan worden wat anders wellicht verloren gaat. Of in ieder geval slecht vindbaar is. Directe aanleiding voor het inrichten van de wiki is het resultaat van de wedstrijden en workshops van de gedichtendagen. Vele, vele gedichten die de vergetelheid in gingen. Daaraan ontrukt deze wiki ze vooralsnog.


De wiki is een verzameling van wat mensen gemaakt hebben of weten. De wiki maakt het mogelijk dat mensen zelf toevoegen. Dat is het mooie. De bibliotheek hoeft niet meer alles te doen zoals dat vroeger ging: verzamelen, ontsluiten en beschikbaar stellen. De wiki is van de mensen die dat zelf kunnen. De wiki is onze gezamenlijke bibliotheek. En natuurlijk, als er even geholpen moet worden, door een van onze traditionele taken in te zetten, dan doen we dat graag. En natuurlijk houden we een oogje in het zeil. Dat onze gezamenlijke wiki er goed uit blijft zien.


En over een tijdje... Misschien hebben we een goed gevulde wiki met gedichten en wat al niet meer. En wie in onze catalogus zoekt, ziet ook de collectie die in de wiki staat terug. En wie in bijv. Google zoekt ziet de resultaten uit de wiki terug. Misschien ziet het er uit zoals het nu is.


Het kastje is gevuld met wat we al hadden en wat bij de gedichtendag 2008 gemaakt is. Het ziet er al een beetje leuk uit. Maar het is een eerste begin. Ik ben heel benieuwd hoe het hier over een jaar uitziet.


Jos Debeij (februari 2008)