Beste bezoeker,
Wiki.obdeventer.nl  gaat na bijna 10 jaar stoppen. Tot 1 januari kunt u alle inhoud nog raadplegen. Daarna niet meer. Afgezet tegen het gebruik neemt het actueel houden van de informatie te veel tijd in beslag. De afgelopen jaren zijn er flink wat online bronnen bijgekomen met dezelfde aandachtsgebieden. Vanaf 1 januari sturen we u automatisch door naar een pagina op de website van de Bibliotheek Deventer met een overzicht van websites en databanken met maatschappelijke en literaire dossiers/inhoud.
De Bibliotheek Deventer

Hoofdpagina

Uit Wiki.obdeventer.nl
Versie door Martine (Overleg | bijdragen) op 24 jan 2017 om 11:25

Ga naar: navigatie, zoeken


Testbanner nummer 2.jpg

Over wiki.obdeventer.nl

Welkom op wiki.obdeventer.nl, de wiki van de Bibliotheek Deventer. Hier vindt u alle dossiers die gemaakt zijn door medewerkers van de bibliotheek. Ze zijn zo samengesteld dat u gedegen en gevarieerde basisinformatie krijgt over het onderwerp of de auteur waar uw belangstelling naar uit gaat.

Dieper in de wiki.obdeventer.nl vindt u artikelen die niet meer actueel gehouden worden. Daarbij gaat het voornamelijk om gedichten. Helaas bleek de drempel voor bezoekers om zelf iets toe te voegen wat groter dan verwacht. De bibliotheek heeft ervoor gekozen geen gedichten meer op te nemen. Wat er nog staat is nog steeds de moeite waard om te lezen. Klikt u hier voor een overzicht.

Uiteraard nodigen wij u uit interessante informatie aan de dossiers toe te voegen. Het blijft tenslotte een wiki.

Literaire Dossiers

Deventer is boekenstad per uitstek, en dan niet alleen vanwege de jaarlijkse boekenmarkt. Het hele jaar door komen schrijvers naar de stad. Bijvoorbeeld voor de boekenweek, of op uitnodiging van de Vereniging Deventer Literair.

Van de bezoekende auteurs worden dossiers geplaatst op wiki.obdeventer.nl. Zo kunt u nog wat nalezen of zich inlezen als u een naar een bijeenkomst gaat. Klik hier voor het programmaoverzicht van de Vereniging Deventer Literair.

Ook de leeskringen die begeleid worden door de Bibliotheek Deventer krijgen een dossier van de schrijver van het boek dat op het programma staat.

Krielaars cover.jpg

Michel Krielaars
Foto: Anneleen Louwes

Voorlezen front.jpg Dossier Voorlezen
Foto:Pixabay

Alle dossiers

Maatschappelijke Dossiers

De bibliotheek heeft als doel mensen te informeren over onderwerpen die spelen in de maatschappij. Dat kan via alle materialen die een bibliotheek traditioneel in de collectie heeft. Met regelmaat worden lezingen over thema's gehouden in de bibliotheek. Daarnaast is er op internet veel informatie te vinden.

De dossiermakers van wiki.obdeventer.nl hebben daarom diverse informatiebronnen doorzocht en de interessantste verzameld in een dossier. Folders, artikelen, websites, adressen, boektitels en audiovisueel materiaal die aanknopingspunten geven bij de diverse thema's worden per dossier overzichtelijk en uniform gepresenteerd.